Автор: Евгени Генов, Гласове Следвайте ни в ТелеграмПолк. Владимир Миленски: Идеята

...
Автор: Евгени Генов, Гласове Следвайте ни в ТелеграмПолк. Владимир Миленски: Идеята
Коментари Харесай

Кога Димитър Главчев ще отстрани дясната ръка на Тагарев Владимир Миленски от министерството на отбраната

Автор: Евгени Генов, " Гласове " Следвайте ни в Телеграм

Полк. Владимир Миленски: Идеята на премиера-президент Радев е да ерозира доверието в демокрацията

Полк.  Владимир Миленски: Румен Радев е един от основните играчи, които сътвориха  бъркотията в нашата авиация. С благословията на Бойко Борисов това феодално притежание – армията, беше обещано на Каракачанов да го осребрява по най-съветския метод...

Полк. Владимир Миленски: С настояването на Радев да ремонтираме руските самолети в Полша подаряваме победи на Путин.

Полк. Владимир Миленски: Служебното държавно управление да не се занимава с изтребители, дейностите му не подлежат на либерален надзор.

Това са все извадки от заглавия на организации с изявления на дясната ръка на отишлия си боен министър Тодор Тагарев и към момента шеф на Информационния център (ИЦ) на МО Владимир Миленски - някогашен адютант на комунистически шеф на Генщаба, някогашен болшевик, някогашен полковник и сегашен пенсионер. За да сме справедливи, би трябвало да отбележим, че въпросните изхвърляния на Миленски са малко преди Тагарев да го вкара във властта или, по-точно, във висшия чиновнически ешелон на МО. Учудващото в тази ситуация е друго. Тодор Тагарев е бил наясно с омразата, която Миленски храни към президента и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и все пак го назначава на управнически пост, който командва военните медии – военната телевизия и в. „ Българска войска “. Освен това го назначава и за медиен консултант на спомагателен щат. А това си е парекселанс кадрова вакханалия, ръководство напук от страна на Тагарев. За което, рано или късно, се носи политическа  отговорност. А в случай че някой си мисли, че ексдругарят Миленски е туширал политическата си завист, надълбоко се заблуждава. Не, той просто се е снишил по живковски и чака бурята да отмине. Чака неговият патрон да се върне на власт. В МО интензивно се приказва, че малко преди да освободи поста, Тагарев събрал политическия кабинет и дал инструкции никой да не се уволнява, изключително хората, които е назначил, тъй като след два месеца се прибирал на власт.

Та ето ви свеж образец в това отношение. Съвсем неотдавна чествахме 75 година НАТО и 20 година България в НАТО. Дето се вика, ехото от празничните фанфари още не е заглъхнало. Та във връзка тези две годишнини в Централния боен клуб (ЦВК) се организира огромна конференция, на която участваха президентът и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, тогавашният министър председател Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, военният министър Тодор Тагарев и така нататък Как армейският официоз в. „ Българска войска “, директно зависещ на  Миленски, отрази събитието? На първа страница - нито ред за форума. Челният материал е за някакво безлично видеоинтервю на Тагарев. Форумът е маркиран на първа страница с една-единствена фотография, огромна плоча, изпод с текст с отправка на 2-3 стр. за събитието. И кой мислите, че е на тази фотография? Бившият президент, преди 22 година, Петър Стоянов, който остана в най-новата политическа история на България само с фразата във връзка Иван Костов „ Иване, кажи си! “. И украинската посланичка Олеся Илашчук. Кадърът демонстрира по какъв начин двамата беседват. Не разбирам какво е отношението и каква е заслугата на госпожа Илашчук към участието ни в НАТО, с цел да я удостоят с достойнството фотографията й да е на първа страница на в. „ Българска войска “? Когато са ни приемали в пакта, тя  най-вероятно е била тийнейджърка.

Първа страница на в. “Българска войска “, отразяващ конференцията за „ 20г. България в НАТО. “ На нея „ греят “ украинският дипломат Олеся Илашчук и някогашният президент Петър Стоянов. Действащият главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, който произнася тирада на форума, е неугледен на 3-та стр.Вестникът е директно зависещ на Владимир Миленски

Не разбирам - при жив, прав, здрав и настоящ президент и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили да сложиш на първа страница фотографията на някогашен президент, минал безславно през политическия хоризонт преди 22 година, си е чисто ЧП, казано на армейски език. Или изключително произшествие. За което отговорността се поема единствено и само с уволняване или с оставка. Защото това е тенденциозен бойкот. Съзнателно неспазване на армейската подчиненост. На първа страница е комплициран текст със заглавие с името на Тагарев, на втора отново с него. А президентът Румен Радев е неугледен чак на трета паралелно със Соломон Паси  и изпод е самото „ величие “ Владимир Миленски. Това, в случай че не е подигравка, здраве му кажи. Президентът е комплициран не при втория, не при третия, а при най-безличния ешелон в системата на защитата. Не съм сюрпризиран. Г-жа Олеся Илашчук грее на първа страница на вестника, тъй като директният шеф на редакцията ексдругарят Владимир Миленски постоянно се разхожда на работното място с украинското знаме на ревера (такава е и профилната му фотография във фейса), като че ли е чиновник на украинското МО. А основният редактор на вестника Пламен Димитров - служил като готвач в казармата и някогашен стипендиант на Сорос по негови самопризнания, се снима на най-високия български връх Мусала с украинското знаме, евентуално с цел да го виждат и в Киев.

Главният редактор на в. “Българска войска “ Пламен Димитров- служил като готвач в армията, стипендиант на  Сорос (по негово признание) развява украинското знаме на най-високия български връх „ Мусала “

Надявам се служебният министър Атанас Запрянов  да извика Миленски и да му изясни кой кой е в йерархията на Въоръжените сили - по Конституция и по закон. За да не изпадат неговите подчинени в сходни смешни обстановки.  
Интересно е и това ще търпи ли  служебният министър председател Димитър Главчев разпасалия се  висш служител в МО Владимир Миленски?

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР